Vitamix blender motor problem

Reply

  #1  
Old 06-19-16, 10:17 AM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2016
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
Vitamix blender motor problem

Greetings,

My blender is starting to make strange noises after a few seconds of running and there is also a burning smell. I'm including a video to demonstrate the problem.

https://1drv.ms/v/s!Ai5ZoerUPEc7glZYGQR1oTfp66uZ

Hope somebody can point me in the right direction about what to do to fix it, if it's even fixable at all.

TIA
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-19-16, 10:22 AM
Tolyn Ironhand's Avatar
Group Moderator
Join Date: Nov 2007
Location: Twin Cities, MN
Posts: 13,635
Received 209 Votes on 185 Posts
You might be able to get the motor repaired, but that will likely cost much more then a new blender. I would say scrap it (it is copper) and get a new one.
 
  #3  
Old 06-19-16, 10:51 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 59,170
Received 1,118 Votes on 1,038 Posts
I moved your thread to the small appliance forum.

It looks and sounds like something may have leaked thru the drive seal and into the motor. You may be able to take it apart and clean it.

Sending out to have the motor repaired would be pretty expensive and cost prohibitive. That motor is an available part from many places. You can search for 15669 motor. It runs around $135.

Name:  vita motor 2.jpg
Views: 838
Size:  28.6 KB
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: