Simple grounding question

Reply

  #1  
Old 10-17-17, 04:58 PM
P
Member
Thread Starter
Join Date: May 2017
Posts: 10
Received 0 Votes on 0 Posts
Simple grounding question

I am wiring up my garage...still.

I have run a circuit that goes from EMT outside, to NM inside. It then goes to EMT to go across the garage.

Do I have to ground each outlet on the other side of the garage? I have the green ground going through the emt also, just wondering if I need to pigtail from the metal box.

I also have a metal junction box that tees off to 2 outlets. Do I need to ground to the junction box on that?
 
  #2  
Old 10-17-17, 05:28 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 60,834
Received 1,331 Votes on 1,230 Posts
With a conduit system you don't need to run the ground wire to each device but each device does connected to the metal box with a green ground screw and a short tail of green or bare wire.
 
  #3  
Old 10-18-17, 03:40 PM
pcboss's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2002
Location: Maryland
Posts: 15,223
Received 103 Votes on 89 Posts
Depending on the cover type used on the boxes you may need a grounding connection to the box and the device. Since you do not have a complete conduit system you need grounding jumpers to all isolated sections of conduit.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: