How to setup a garage remote control?


  #1  
Old 10-17-16, 06:17 PM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Location: USA
Posts: 904
Received 5 Upvotes on 5 Posts
How to setup a garage remote control?

I just bought this universal garage door remote from Chamberlain and it's not working. I'm unable to setup the remote to work with my existing garage door opener. Here's the manual, http://www.chamberlain.com/special-f...48_online.aspx. I have the Stanley Model ST500 garage opener. Here's the switch on the back. Name:  Screenshot 2016-10-17 20.07.29.jpg
Views: 451
Size:  20.4 KB
And here's what I have the universal remote control set at:
Name:  Screenshot 2016-10-17 20.16.03.jpg
Views: 379
Size:  22.0 KB

Any help is much appreciated.
 
  #2  
Old 10-17-16, 10:43 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Jersey
Posts: 65,451
Received 4,051 Upvotes on 3,634 Posts
If using the Universal Remote Control with residential door openers, the remote control must be used only with door openers manufactured after 1993 that utilize photoelectric sensors. The photoelectric sensors are always located on or near the bottom of the door track.

Did you follow the programming on page 12 and push the button 16 times ?

Stanley Door_Opener_ST500 - remotes
 
  #3  
Old 10-18-16, 07:12 AM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Location: USA
Posts: 904
Received 5 Upvotes on 5 Posts
Awesome! Thanks, PJmax. I got the universal remote control to work. This universal remote control says it opens up to two garage door and it has two buttons but if I'm using a switch dip, is it possible to setup with two garage opener? I don't think I see on the instruction on how to setup the second garage door opener. My second garage opener is exactly the same brand and model.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: