How to remove a 4-way switch to convert it into a 3-way

Reply

  #1  
Old 01-15-19, 10:27 AM
S
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
Received 0 Votes on 0 Posts
How to remove a 4-way switch to convert it into a 3-way

I have a 4 way switch center switch being a four way the other 2 switches being three ways I want to eliminate the center switch wcompletely *4way* but able to still use the other two switches as a 3-way switch.... the four way switch has two blacks and Two Reds the reason I'm doing this is because I'm trying to place a smart switch into one of the 3-way switches and it won't work with the center 4 way switch .... I replace some other 3-way switches with the smart switches and they were perfectly fine unless there is a way to use the smart switch with the 4-way configuration I already tried replacing one of the 3-way switches in the four-way configuration but it wouldn't work
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-15-19, 11:03 AM
ray2047's Avatar
Member
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 33,583
Received 13 Votes on 11 Posts
Basically you bypass it. In your case connect black to black and red to red. Install a blank cover plate.
 
  #3  
Old 01-15-19, 01:06 PM
J
Member
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 7,568
Received 251 Votes on 221 Posts
Connect black to black and red to red and put a blank cover on it. The whites should already be connected if the blacks and reds were on the switch.
 
  #4  
Old 01-16-19, 06:01 AM
B
Member
Join Date: Oct 2008
Location: New England
Posts: 10,513
Received 37 Votes on 34 Posts
I don't see the issue with the 4-way being a problem. Hard wiring around that switch is exactly the same as leaving the switch in one position. What am I missing?

Bud
 
Reply
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: