Tecumseh engine swap won't charge the battery


  #1  
Old 08-24-18, 02:33 PM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2018
Location: United States
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
Tecumseh engine swap won't charge the battery

I swapped out a B&S lawn tractor engine that was broke, with a Tecumseh 10 hp engine. Got it running abut it does not charge the battery. Only has 2 wire from the engine. one red and one green. The green is a kill. The red has only 4 volts on it. model is TVM2220-157081G. Does this engine have a voltage regulator ?
Thanks

Brian
 
  #2  
Old 08-25-18, 12:27 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,970
Received 97 Votes on 90 Posts
No, not normally anyway. At full throttle you want 15 or close. Check AC voltage and see what it is. You may have a bad stator or magnets loose on the flywheel.
 
  #3  
Old 08-25-18, 07:35 AM
Geochurchi's Avatar
Member
Join Date: Nov 2012
Posts: 5,583
Received 154 Votes on 140 Posts
Hi, have you located the wires coming out from under the flywheel?
Geo
 
  #4  
Old 08-25-18, 12:03 PM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2018
Location: United States
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
yes sir, I pulled the fly wheel. Checked everything. and cleaned under the fly wheel. Now it works
Thanks
 
  #5  
Old 08-25-18, 12:06 PM
B
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2018
Location: United States
Posts: 3
Received 0 Votes on 0 Posts
yes sir, I pulled the fly wheel. Checked everything. and cleaned under the fly wheel. I was full of dirt and who knows what. Now it works
Thanks
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: